بازدیدها: 1285
بسیاری از ما، درب و پنجرههای آلومینیومی قدیمی را به یاد داریم. این درب و پنجرهها، اولین نسل از درب و پنجرههای غیرآهنی بودند، که عایق بهتری نسبت به پنجرههای آهنی داشتند و به همین دلیل، پس از ورود به بازار، بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتند.
در سالهای اخیر و پس از گذشت دههها، از ورود پروفیلهای آلومینیومی به بازار درب و پنجره دوجداره، با پیشرفت تکنولوژی، درب و پنجره دوجداره آلومینیومی جدیدی تولید میشوند.
پروفیلهای آلومینیومی، وقتی همراه با شیشههای دوجداره مورد استفاده قرار میگیرند، به صورت کامل عایق میشوند و دیگر سرما، گرما، گرد و غبار یا سر و صدا از آنها نفوذ نمیکند.
در گذشته بیشتر درب و پنجره ها از آلومینیوم ساخته می شدند. آلومینیم به دلیل رسانا بودن موجب انتقال گرما و سرما در، درب و پنجره آلومینیومی می شد از این رو به منظور برطرف نمودن این مشکل درب و پنجره دوجداره آلومینیومی تولید و در بازار عرضه شد. در زمان های گذشته پنجره های آلومینیومی توسط میل گرد بهم وصل می شدند که امکان دوجداره نمودن آنها وجود نداشت، از این رو درب و پنجره های آلومینیومی از نوع اس تی را تولید کردند. در درب و پنجره آلومینیومی اس تی امکان دوجداره نمودن آنها وجود داشت ولی در اثر وجود درزهای موجود در آن معایبی ایجاد می شد. تولیدگنندگان به فکر تولید نوعی از درب و پنجره آلومینیومی افتادند که دارای عایق بندی مناسب بوده و معایب مدل اس تی را نداشته و همانند پنجره دوجداره دارای عایق بندی باشند.
پروفیل آلومینیومی چیست؟
از نظر لغوی، پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع در طولی مشخص است. در دنیای فلزات و ساخت و ساز، پروفیل شامل انواع مختلفی است. اصلیترین کاربرد پروفیلها برای ساخت درب و پنجرههای فلزی میباشد.
آلومینیوم فلزی نقرهای رنگ با جلای فلزی، نرم، سبک و دارای قابلیت شکلپذیری زیاد است. از ویژگیهای مهم آلومینیوم، سبک وزنی و قابلیت عدم زنگزدگی میباشد. پروفیل اکستروژن آلومینیوم به عنوان یکی از پرمصرفترین بخش مصارف آلومینیوم به حساب می آید.
برای تولید پروفیل آلومینیوم، ابتدا ماده اولیه را که بیلت آلومینیومی نام دارد، تحت فشار بسیار بالا و درجه حرارت مناسب قرار میدهند. سپس آن را از میان قالب های مخصوصی حرکت میدهند.
به این ترتیب ماده اولیه تغییر شکل پیدا میکند و به اشکال مورد نظر درمیآید. به خاطر اعمال فرآیند حرارتی و فشار بالا روی فلز آلومینیوم، ماده اولیه کاملا تغییرشکل پیدا میکند و در نتیجه پروفیل آلومینیوم تولید میشود.
درب و پنجره آلومینیومی دوجداره چیست؟
درب و ٖپنجره دوجداره آلومینیومی یا درب و پنجرههای ساخته شده از پروفیلهای آلومینیومی، نوعی از درب و پنجرهها هستند، که از گذشته تا زمان حال مورد استفاده قرار گرفتهاند. در واقع درب و پنجره آلومینیومی یکی از انواع قدیمی پنجرهها به حساب میآید، که نسل اول آن در زمان گذشته طرفداران بسیاری داشته است.
نسل اول درب و پنجرههای آلومینیومی، با استفاده از میلگردهایی به هم متصل میشدند و امکان نداشت، که آنها را تبدیل به درب و پنجرههای دوجداره کرد.
به این ترتیب، برای بالا بردن کیفیت این جنس از درب و پنجرهها، نسل دوم آنها که به درب و پنجرههای اس تی معروف بود، تولید و وارد بازار شد. درب و پنجرههای اس تی قابلیت دوجداره شدن را داشتند اما باز هم درزهایی در آنها وجود داشت، که باعث میشد معایبی داشته باشند.
معایب درب و پنجرههای آلومینیومی اس تی، به قدری بود، که دوجداره بودن آنها را به چشم نمیآورد و باعث شد، که تولید کنندگان درب و پنجره دو جداره آلومینیومی به فکر نوآوری جدید باشند.
امروزه، تولید کنندگان با توجه به همه تجربیاتی که از گذشته تا کنون کسب کردهاند، درب و پنجرههای آلومینیومی جدیدی را تولید کردهاند که جدیدترین پروفیل تولیدی در کشورمان هستند، که قیمتی بسیار مناسب و کیفیتی بسیار عالی و قابل قبول دارند.
ویژگیهای مثبت پنجرههای آلومینیومی چیست؟
پنجره دوجداره آلومینیومی نسبت به سایر انواع پنجرهها برتریهایی دارد. پروفیل پنجره دوجداره آلومینیومی مانند پنجره یو پی وی سی، شیمیایی نیستند و جزئی از طبیعت به حساب میآیند.
آلومینیوم بدون شک قویترین فلز در دسترس امروز بر روی زمین است. پنجرههای آلومینیومی قادر به نگهداری از پنلهای شیشهای بزرگ هستند.
همچنین پنجرههایی که از جنس پروفیل آلومینیوم تولید میشوند، با توجه به ویژگی مقاومت در برابر خوردگیشان، نیاز به تعمیر و نگهداری بسیار کمی بعد نصب دارند. این نوع پنجرههای دارای طیف رنگی وسیع و متنوعی هستند و با هر سلیقهای جور درمیآیند.
به علاوه، پروفیل پنجره آلومینیومی معمولا قوی و پایدار هستند و قادر به مقاومت در برابر شدیدترین عناصر و تغییرات جوی میباشند. این پنجرهها دارای انعطافپذیری فراوانی هستند و میتوان آنها را برای پنجرههایی با ابعاد و اندازههای مختلف طراحی کرد. همین موضوع باعث محبوب شدن این پروفیل در بین معماران و طراحان ساختمان شده است.
پروفیلهای آلومینیومی برای پنجرهها، فریمهای باریکتری در مقایسه با پروفیلهای UPVC دارند و باعث میشوند نور بیشتری از پنجره به خانه وارد شود و این موضوع در زیباسازی و نورگیری فضای داخلی خانه موثر است.
مقالات پیشنهادی